Ivan Lendl, nr. 3 op de GOAT-lijst

Nummer 3 op de GOAT-lijst: Ivan Lendl

Ivan Lendl, nr. 3 op de GOAT-lijst

Ivan Lendl, nr. 3 op de GOAT-lijst

Afgelopen week publiceerde MasterTennis de GOAT-lijst, editie 2016. Nummer 3 daarop is Ivan Lendl. We eren hem middels een videopagina. 

Terechte nummer 3
Ivan Lendl won 8 Grand Slam-toernooien, 94 toernooien in totaal en stond 270 weken op nummer 1 van de wereldranglijst. En dat in een tijdperk met onder andere Björn Borg, John McEnroe en Jimmy Connors. Lendl is de terechte nummer 3 op onze GOAT-lijst! Hieronder een aantal hoogtepunten uit de carrière van Ivan Lendl.

De Masters
Ivan Lendl had een abonnement op de Masters, tegenwoordig de World Tour Finals. Hij stond 9 achtereenvolgende keren in de finale van dat toernooi, het officieuze WK van het tennis. En Lendl won 5 keer. Zijn eerste winst kwam in januari 1982, tegen Vitas Gerulaitis. Lendl laat in dit korte filmpje zien dat hij een van de eerste hard hitters op de tour was.

Roland Garros
De finale van Roland Garros 1984. De eerste Grand Slamtitel van Lendl, na 4 verloren finales. Nota bene tegen John McEnroe, die dat jaar bijna onverslaanbaar was. En om het nog grootser te maken: Lendl won na een achterstand van 2-0 in sets.

Australian Open
Op de Australian Open speelde Lendl meestal ook goed: 6 keer een halve finale, waarvan 2 finales, die hij beide won. Dit zijn beelden van de halve finale van Lendl in 1989 tegen Thomas Muster. Die won Lendl in 4 sets. In de finale maakte hij in 3 sets gehakt van Miloslav Mecir.

US Open
Een filmpje van Lendl op de US Open mag uiteraard niet ontbreken. Ook op dat toernooi zette Lendl een ongelooflijke reeks neer, van 8 achtereenvolgende finales! Dit filmpje is van de halve finale van Lendl tegen Andre Agassi, in 1989. Het laatste jaar waarin Lendl in New York de finale zou halen (en verliezen van Boris Becker). Over Agassi zei Lendl: “The guy is a forehand and a haircut”.

Wimbledon
Geen hoogteupunten zonder dieptepunten. Het grote verdriet van Ivan Lendl is Wimbledon. Met Wimbledon had Lendl een haat-liefde verhouding. Toch stond hij maar liefst 7 keer in de halve finale van het toernooi, waarvan 2 keer in de finale. Heel veel spelers zouden daarvoor tekenen. Maar Lendl won het toernooi nooit. Als Ivan Lendl dreigde te verliezen, leken zijn ogen steeds holler te worden. Dat was ook het geval in de verloren halve finale tegen Boris Becker, in 1989. Lendl ging in 5 sets ten onder.

Nogmaals de Masters
Omdat het zo speciaal is noemen we het nogmaals: Ivan Lendl stond 9 keer achter elkaar in de finale van de Masters. Tussen zijn eerste finale in 1981 en zijn laatste in 1988 zat een complete tennisgeneratie. Hieronder de finale van 1986, die Lendl won van Boris Becker.

Bekijk de GOAT-lijst via:

http://www.mastertennis.nl/mastertennis-presenteert-de-goat-lijst-2016/#more-2225

Share
Geschreven doorlucasdmk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.