De beste tenniscommentator?
Theo Bakker, verslaggever Sport1

De beste tenniscommentator?

Tennis beleven we – het tennispubliek – grotendeels in de huiskamer. Dankzij Sport1 – als tennisfan gaan we erbij MasterTennis vanuit dat u lid bent – is het aanbod weldadig. Vrijwel alles is te zien. En wat bepaalt of we als kijker plezier beleven? Het tennis natuurlijk, de spelers maar ook het commentaar. We hoeven nog maar eens terug te denken aan de dagen van Heinze Bakker – het sprekende scorebord – om ons te realiseren hoeveel invloed de stem van de beeldbuis heeft. Daarom gaat MasterTennis op zoek naar Neerlands beste tenniscommentator. De komende tijd gaan we ze, de verslaggevers bij NOS, Eurosport, Sport1, in kaart brengen…en gaan we onderzoeken wie er de beste is. Vanzelfsprekend met behulp van u, de volgers van ons blog. De foto is van verslaggever Theo Bakker (Sport1), toch een beetje de favoriet van dit blog. Waarom? Dat leest u later…

Share
Geschreven doorDirk Jan

37 Reacties

  1. Norbert

   Niet zo gek veel mensen hier met verstand van tennis. Zoeken meer naar een kookprogrammaverslag zo te lezen. Er zijn een paar mensen met verstand van tennis commentaar, en een flinke ervaring als coach in Europa, die vindt je vooral in the UK. Theo Bakker hoort bij de top drie.
   Marcella Mesker durft te weinig te melden terwijl ze dat wel kan, maar ze is in ieder geval veel beter dan die scorebord lezers van Eurosport, die zijn helemaal dramatisch..

  2. Harry

   Ik zit naar de wiimbledon finale te kijken, maar het plezier van het kijken wordt aardig vergald door het commentaar van ene Theo de Bakker. Wat een waardeloos commentaar, foute woordkeuzes, vooroordelen, foute spreekwoorden bah wat slecht zeg!

 1. Tennisfan

  De beste commentator vind ik degene die tijdens het spel zijn/haar mond houd zodat je kunt genieten van de geluiden van de baan. Helaas die hebben we niét! Men blijft maar kleppen en exact vertellen wat we zíen en erger nog vertellen sommige ook nog wat een speler denkt en voelt, knap hoor! Beste mensen hét is TELEVISIE je hoeft niet te vertellen wat we voor onze neus zien gebeuren en de standen staan ook op het scherm. Stop ermee! Vertel jullie hersenspinsels alléén in de pauzes van het spel. Het zou voor mij en velen van mijn tennisvrienden het kijken een stuk leuker maken.

  1. Bastienne Fiolet

   Alsof ik het zelf geschreven kan hebben. Ik erger me ook kapot aan dat geklets tijdens het spelen. Vandaag was het echt heel erg met een vent die maar bleef kletsen tijdens Kiki haar fantastische spel. Hoe de man heet, weet ik niet, maar ik erger me groen en geel aan z’n geklets TIJDENS het spel. Doe hier iets aan. !!!!!

 2. Rogier

  Theo Bakker vind zichzelf echt veel te goed en interessant. Bijna verveelt vertelt hij hoe het allemaal zit. Hij heeft wel een hoop goed, maar klopt zichzelf teveel op de borst.

 3. Anoniem

  Zit de finale wimbledon te kijken live op fox sport, en de heer de bakker doet alleen maar negatief over federer, hij laat wel heel erg over komen dat hij voor djokovic is. Terwijl federer heel knap terug komt in de 4e set van 5-2 achterstand, en pakt gewoon de 4e set.

 4. Pieter

  Helemaal mee eens anoniem. Op een gegeven moment zelfs het geluid uitgezet. Wat een “objectieve” commentator, maar niet heus. Dat bleek ook wel uit het commentaar van John van Lottum en Tjerk Bogtstra. Die waren wel objectief ! Inblikken die Theo.

 5. RF

  Theo Bakker:
  Nare nasale zeurstem.
  Praat veel te veel, ook tijdens het spel. Vertelt net als een radiocommentator steeds wat er gebeurt.
  Wijsneus, weet alles beter: praat voornamelijk om te laten weten hoe veel verstand hij er wel niet van heeft.
  Erg negatief, vertelt steeds wat alle tennistoppers anders moeten doen om beter te worden.
  Vervalt continue in herhaling.
  Wat een verschrikkelijke commentator!
  Moest ik even kwijt.

 6. Marrye

  Sommige vrouwelijke commentatoren zitten zo te mompelen. Van een hele lange zin zijn soms 3 of 4 woorden te verstaan. Ik denk dat ze met hun kin op hun borst zitten te praten omdat ze meteen in hun papieren zitten te kijken. Erg irritant.

 7. Jasper

  Er zijn helaas geen goede NL tenniscommentatoren. Ze kennen hun feiten niet en hebben vaak geen prettige stem. Ik kijk dan ook liever met commentaar van Sky of BBC.

 8. Anoniem

  Ik zit nu roland garros te kijken en met afstand is marcella mesker de meest irritante tenniscommentator. Ze blijft maar praten en praten en de helft val de tijd gaat het niet over de wedstrijd.

 9. Ellen

  Serieus???? Ik heb meerdere keren klachten ingediend over de heer Bakker!Meneer zit daar alleen maar voor zichzelf.. Hij is een onpartijdige commentator maar laat dat nooit merken. En het aller ergste is… HIJ PRAAT TE VEEL!!!!!!! Over dingen die niets met de wedstrijd te maken hebben. Rand informatie. Hij is de Frank Snoeks van het tennis… Meneer Bakker mag echt een voorbeeld nemen aan zijn collega commentators die relevante informatie geven en stil zijn tijdens de rallys.. Dus meneer Bakker mag lekker bij de plaatselijke tennisvereniging commentaar gaan geven. Quite please, players are ready!

  1. things you can write off on your taxes

   Fran comentou em 17 de agosto de 2011 às 14:46. Incrível, ficou lindo, mesmo a modelo sendo quem é :) deu um “up”. Estou morrendo de vontade de por em prática as dicas. Super parabéns, esse espaço é perfeito, informações e dicas ótimas, conteúdo variado, enfim, conteúdo que REALMENTE ajuda as leitoras, sem narcisismo nem arrogância. Cada vez mais fã do Petiscos… 😀

 10. M. Oomen

  Hoi, hoi,

  Ik vind Theo Bakker een heel fijne verslaggever. Ik hoor meteen als hij de uitzending doet en luister dan met plezier. Iemand die verstand van zake heeft. Christie vind ik ook fijn om naar te luisteren. Marcella vind ik vreselijk.

  Gr. M.

 11. Lida

  Heb me de hele wedstrijd van Kiki Bertens tegen Bellis
  zitten ergeren aan het super negatieve commentaar van Mark Brasser. Marcella Mesker geeft veel meer informatie.Zij is veel beter thuis in het wereldje van de proftennissers.

 12. Lida

  Heb me de hele wedstrijd van Kiki Bertens tegen Bellis
  zitten ergeren aan het super negatieve commentaar van Mark Brasser. Marcella Mesker geeft veel meer informatie.Zij is veel beter thuis in het wereldje van de proftennissers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.